Buddha bowl με φρούτα και στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ
5 Ιανουαρίου, 2015Γιαουρτόπιτα με γλυκό του κουταλιού
21 Ιανουαρίου, 2015Μανιταρόσουπα βελουτέ με στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ
Υλικά:
- 1 κιλό μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% ΟΛΥΜΠΟΣ
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ
- 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
- 1 ολόκληρη σκελίδα σκόρδου
- Zωμός κότας
- Aλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε προσθέτοντας σε μια μεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το θυμάρι, και σοτάρουμε για περίπου 4 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
Στη συνέχεια, δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια ανακατεύοντας συνεχώς για 3-4 λεπτά. Σκεπάζουμε τα μανιτάρια με ζωμό κότας και βράζουμε για 25 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αφαιρούμε το θυμάρι και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε τα μανιτάρια σε ένα μπλέντερ με λίγα-λίγα από τα ζουμιά τους ώσπου να γίνουν μια παχύρρευστη κρέμα. Αδειάζουμε τη σούπα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Τέλος, τη σερβίρουμε ζεστή γαρνίροντας με μερικά από τα ολόκληρα μανιτάρια που δεν έχουμε πολτοποιήσει και με λίγο ψιλοκομμένη φρέσκια αρμπαρόριζα για επιπλέον άρωμα και γεύση.