Αφράτα κρουασάν με στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ
2 Ιανουαρίου, 2015Τυροπιτάκια κουρού με στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ
Υλικά που θα χρειαστούμε για 30 τεμάχια:
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% ΟΛΥΜΠΟΣ
- 150 γρ. βούτυρο λιωμένο ΟΛΥΜΠΟΣ και κρύο
- 180 γρ. ηλιέλαιο (ή καλαμποκέλαιο)
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο ΟΛΥΜΠΟΣ
- 1 κ.γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
- 2 πρέζες αλάτι
- Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την επάλειψη:
- 1 κρόκος αυγού
- Σουσάμι ή μαυροσίσαμο
Για τη γέμιση:
- 250 γραμ. φέτα ΌΛΥΜΠΟΣ σε τρίμματα
- 100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο ΌΛΥΜΠΟΣ
- Λίγο πιπέρι
- 1 αυγό
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε προσθέτοντας σε ένα μπολ το γιαούρτι, το βούτυρο, το λάδι, το κεφαλοτύρι και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ κι ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε τη ζύμη για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης για τα τυροπιτάκια κουρού και τα ζυμώνουμε. Παίρνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης, τα πατάμε με τις παλάμες μας ώστε να γίνουν πλακέ, βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο και πατάμε τις ενώσεις με πιρούνι. Αφού ζυμώσουμε όλα τα τυροπιτάκια, διαλύουμε τον κρόκο με λίγο γάλα ή νερό και τα αλείφουμε με ένα πινέλο, πασπαλίζοντας την επιφάνειά τους με λίγο σουσάμι.
Έπειτα, ψήνουμε τα τυροπιτάκια κουρού σε έναν καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Ενδιάμεσα στο ψήσιμο, ανεβοκατεβάζουμε τα ταψιά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.