Πατατοσαλάτα με στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ
10 Οκτωβρίου, 2021Κοτόπουλο με πιπεριές και στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ
10 Οκτωβρίου, 2021Τηγανόπιτα με στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ
Υλικά που θα χρειαστούμε:
- 100 γρ. καλαμποκάλευρο
- 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 120 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% ΟΛΥΜΠΟΣ
- 50 ml φρέσκο γάλα ΟΛΥΜΠΟΣ.
- 200 γρ. φρέσκο ανθότυρο, θρυμματισμένο
- 12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 6 λιαστές ντομάτες, διατηρημένες στο λάδι, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, τριμμένος
- 3 κλωνάρια άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
- 2 κουτ. σούπας σουσάμι
- 30 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα άλευρα, λίγο αλάτι, το γιαούρτι, το γάλα και το ανθότυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματιστεί ένας σφιχτός χυλός. Συνεχίζουμε ρίχνοντας τα ντοματίνια, τις λιαστές ντομάτες, τον δυόσμο, τον άνηθο, το σουσάμι, λίγο αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν.
Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Αδειάζουμε τον χυλό στο τηγάνι, τον απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα πιρούνι και τηγανίζουμε για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά. Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο ή με ένα επίπεδο καπάκι, αναποδογυρίζουμε και αδειάζουμε την πίτα ξανά στο τηγάνι με την άψητη πλευρά προς τα κάτω. Τηγανίζουμε για περίπου άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να “χρυσίσει” και αυτή η πλευρά και μετά σερβίρουμε.