Αλμυρό κέικ με βούτυρο αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ
21 Οκτωβρίου, 2021Μπάρες ‘’παγωτό’’ με γιαούρτι και φρούτα
21 Οκτωβρίου, 2021Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα και στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ
Υλικά που θα χρειαστούμε:
- 1kg κολοκύθα τριμμένη
- 250 gr φέτα ΟΛΥΜΠΟΣ
- 200 gr τριμμένο κεφαλοτύρι ΟΛΥΜΠΟΣ
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 1 κούπα αλεύρι
- 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1 ματσάκι δυόσμο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- αλάτι
- πιπέρι
- Στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ
- Κύμινο
- Λάδι
- Μαϊντανός
Εκτέλεση:
Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη την κολοκύθα και τη βάζουμε σε ένα σουρωτήρι. Με τα χέρια μας την πιέζουμε για να φύγουν τα περιττά υγρά. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά μας. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον δυόσμο, το μαϊντανό, τη θρυμματισμένη φέτα ΟΛΥΜΠΟΣ, το πιπέρι, το αλάτι, το τριμμένο κεφαλοτύρι ΟΛΥΜΠΟΣ, το κύμινο και το λάδι.
Τα ανακατεύουμε πολύ καλά με το κουτάλι και λίγο-λίγο προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να πλάθεται εύκολα στα χέρια μας, χωρίς να κολλάει. Στη συνέχεια, πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, ώστε να γίνουν τραγανοί.
Τηγανίζουμε περίπου 2΄ από κάθε πλευρά. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε με ντιπ από στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ, κύμινο, λάδι και μαϊντανό.
Καλή απόλαυση!