Λιγκουίνι με μανιτάρια και στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ
10 Οκτωβρίου, 2021Light καρμπονάρα με στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ
15 Οκτωβρίου, 2021Light σαλάτα του καίσαρα με στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ
Υλικά που θα χρειαστούμε για 4 μερίδες:
- 500 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλο
- 200 γρ. μαρούλι iceberg
- 2 κ.σ. κρουτόν ολικής άλεσης
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Για το dressing:
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ΟΛΥΜΠΟΣ 2%
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. λευκό ξύδι βαλσάμικο
- 3 κ.σ. μουστάρδα απαλή (30 γρ.)
- 2 κ.γ. μέλι
- 1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. κάπαρη
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε κόβοντας το κοτόπουλο σε κομμάτια περίπου 2×2 cm. Ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ασπρίσουν όλες οι πλευρές και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10 ακόμη λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
Όσον αφορά το dressing, προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά. Σερβίρουμε τοποθετώντας στο πιάτο το κομμένο μαρούλι, το κοτόπουλο, το dressing και το κρουτόν ολικής.