Σαλάτα ζυμαρικών με στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ
10 Οκτωβρίου, 2021Light σαλάτα του καίσαρα με στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ
15 Οκτωβρίου, 2021Λιγκουίνι με μανιτάρια και στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ
Υλικά που θα χρειαστούμε για 4 μερίδες:
- 400 γρ. λιγκουίνι
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% ΟΛΥΜΠΟΣ
- 250 γρ. μανιτάρια champignon
- 100 γρ. παρμεζάνα
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κύβο ζωμού λαχανικών
- Λίγο βούτυρο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο μαϊντανό
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε βράζοντας τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Όσο βράζουν τα μακαρόνια, τοποθετούμε ένα τηγάνι τύπου wok σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό όσο κόβουμε και τα μανιτάρια σε μικρές λεπτές φέτες.
Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια και το θυμάρι, σπάμε τον ζωμό λαχανικών και σοτάρουμε για 5 περίπου λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά με δύο γεμάτες κουταλιές από το νερό βρασμού τους και μαγειρεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για ακόμη ένα λεπτό.
Στη συνέχεια αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μισό μαϊντανό, λίγο τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Σε περίπτωση που τα ζυμαρικά είναι στεγνά, προσθέτουμε λίγο ακόμα από το νερό βρασμού τους. Προσθέτουμε το γιαούρτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά το γιαούρτι. Η παρμεζάνα και ο κύβος λαχανικών φροντίζουν για την αλατότητα του πιάτου. Τέλος, σερβίρουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και διακοσμούμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.