Light σαλάτα του καίσαρα με στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ
15 Οκτωβρίου, 2021Αλμυρό κέικ με βούτυρο αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ
21 Οκτωβρίου, 2021Light καρμπονάρα με στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ
Υλικά που θα χρειαστούμε για 4 μερίδες:
- 500 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι, πένες ή ό,τι άλλο σας αρέσει
- 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% ΟΛΥΜΠΟΣ
- 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 1 κόκκινη και μια κίτρινη πιπεριά, σε λωρίδες
- 250 γρ. λευκά μανιτάρια, χοντροκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
- 5 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 100 ml λευκό κρασί
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε βράζοντας αλατισμένο νερό και ρίχνοντας μέσα τα μακαρόνια. Παράλληλα ρίχνουμε 4 κ. σούπας ελαιόλαδο (1 για κάθε μερίδα) σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το αλατοπίπερο και σοτάρουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους. Έπειτα προσθέτουμε το φρεσκοτριμμένο σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες και τη ρίγανη και σβήνουμε με κρασί.
Την ίδια στιγμή, σε ένα μπολ, ρίχνουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε μια κουτάλα σερβιρίσματος από το ζουμί των ζυμαρικών που βράζουν. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα. Περιχύνουμε την κρέμα στο τηγάνι και ανακατεύουμε για να δέσει η σάλτσα. Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι ανακατεύοντας για να πάει παντού η σάλτσα. Για έξτρα απόλαυση μπορούμε να τρίψουμε λίγο παρμεζάνα από πάνω.