Μπάρες frozen yogurt
11 Ιουλίου, 2022Αγγουροσαλάτα με γιαούρτι και ψητές γαρίδες
26 Ιουλίου, 2022Σαλάτα Καίσαρα με στραγγιστό γιαούρτι
Υλικά που θα χρειαστούμε για 12 μερίδες:
- 1 μικρό φιλέτο κοτόπουλο
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- μαρούλι iceberg
- 1 μεγάλη κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ 2%
- ½ κ.γ. μουστάρδα
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- χυμό από ½ λεμόνι
- 1 κ.γ. ξίδι
- 15-20 γρ. παρμεζάνα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φέτα ζυμωτό ψωμί
- ρίγανη
Εκτέλεση:
-Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές και το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι.
-Αφαίρουμε το κοτόπουλο, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι, προσθέτουμε τη φέτα ψωμί κομμένη σε κυβάκια, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγη ρίγανη.
-Ψήνουμε μέχρι να γίνει τραγανά.
-Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ 2%, τη μουστάρδα, το ξίδι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού και την παρμεζάνα.
-Κόβουμε περίπου ¼ από το iceberg και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
-Ρίχνουμε από επάνω το dressing και ανακατεύουμε.
-Βάζουμε τη σαλάτα σε ένα πιάτο, κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες, το τοποθετούμε πάνω στη σαλάτα, προσθέτουμε τα κρουτόν και γαρνίρουμε με έξτρα παρμεζάνα.