Σαλάτα Καίσαρα με στραγγιστό γιαούρτι
22 Ιουλίου, 2022Τζατζίκι Παντζαριού με Γιαούρτι Στραγγιστό
1 Αυγούστου, 2022Αγγουροσαλάτα με γιαούρτι και ψητές γαρίδες
Υλικά που θα χρειαστούμε για 4 μερίδες:
Για την αγγουροσαλάτα
- 400 γρ. αγγούρια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 200 γρ. κολοκύθια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 30 γρ. κάππαρη ξαρμυρισμένη, κομμένη
- 35 γρ. αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
- 30 γρ. κρεμμύδι λευκό, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 10 γρ. ελαιόλαδο
- 20 γρ. χυμός λεμονιού
- 10 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% ΟΛΥΜΠΟΣ
- 6 γρ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
- 12 γρ. άνηθος φρέσκος, ψιλοκομμένος
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 16 ψητές γαρίδες
Για τις ψητές γαρίδες
- 16 γαρίδες Νο2, καθαρισμένες με ουρά
- κόλιανδρος, τριμμένος
- πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την αγγουροσαλάτα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τις γαρίδες, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Μοιράζουμε τη σαλάτα σε πιάτα και βάζουμε από πάνω τις ψητές γαρίδες.
Για τις ψητές γαρίδες
Σε ένα πιάτο απλώνουμε τις γαρίδες και τις μαρινάρουμε ομοιόμορφα με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις γαρίδες. Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα αλλά να παραμείνουν ζουμερές στο εσωτερικό τους, για περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι μέσα σε ένα πιάτο και τις αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
ΡΟΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
- ΚΟΨΙΜΟ ΥΛΙΚΩΝ
- ΝΤΡΕΣΑΡΙΣΜΑ ΣΑΛΑΤΑ ΑΓΓΟΥΡΙ – ΜΠΟΛ, ΚΟΥΤΑΛΙ ΜΕΓΑΛΟ
- ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ – ΜΠΟΛ, ΤΣΙΜΠΙΔΑ
- ΨΗΣΙΜΟ ΓΑΡΙΔΕΣ – ΤΗΓΑΝΙ, ΤΣΙΜΠΙΔΑ
- ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΣΕ ΠΙΑΤΑ