Μακαρονοσαλάτα
7 Νοεμβρίου, 2022Smoothie γιαουρτιού με φρούτα
7 Μαρτίου, 2023ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ
Υλικά που Θα χρειαστούμε για 4 μερίδες:
- 800γρ. παντζάρια ψιλοκομμένα
- 2 μέτριες πατάτες ψιλοκομμένες
- 10γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 50γp. τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 2lt ζωμό ή νερό
- 180γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%OΛYΜΠOΣ
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κλωναράκι μάραθο ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινάμε βάζοντας μία κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα παντζάρια, το κρεμμύδι και τις πατάτες για 3-4 λεπτά ώσπου να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και το τζίντζερ και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μια βράση.
- Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώουν τα λαχανικά.
- Πολτοποιούμε τα λαχανικά στο μπλέντερ με λίγη ποσότητα από τον ζωμό, μέχρι να γίνει ένα αφράτο και λείο μείγμα.
- Ανάλογα με το πώς Θέλουμε νο είναι η τελική υφή της σούπας μας, προσθέτουμε ζωμό στο μείγμα.
- Τέλος, αλατοπιπερώνουμε την σούπα και τη σερβίρουμε. Προσθέτουμε μια κουταλιά γιαούρτι στο πιάτο και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μάραθο.