Ρυζοσαλάτα με κοτόπουλο και στραγγιστό γιαούρτι
26 Ιουνίου, 2023Γλυκό με ζελέ, φράουλες και στραγγιστό γιαούρτι
4 Αυγούστου, 2023ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ, ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Υλικά για τη σαλάτα:
- 3 καρότα
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 3 φρέσκα κρεμμύδια
- 2 σέλερι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 10γρ. τζίντζερ
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 2-3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500γρ. φακές βρασμένες
- 15 ντοματίνια
- 14 ματσάκι δυόσμο
- 14 ματσάκι βασιλικό
- 1 κ.σ. Θυμάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Υλικά για τις μελιτζάνες:
- 2 μελιτζάνες
- 1 κ σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.γ. ξίδι βαλσάμικο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
Υλικά για τη σύνθεση της σαλάτας:
- 100γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2°/ο ΟΛΥΜΠΟΣ
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια και το σέλερι και σε κυβάκια τα καρότα και την πιπεριά. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και τα τοποθετούμε. Τρίβουμε και προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ, το ξύσμα από το λεμόνι, το βαλσάμικο, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια βάζουμε τις βρασμένες φακές και τα ντοματίνια σε μικρά κομμάτια. Έπειτα προσθέτουμε το θυμάρι κόβουμε τον δυόσμο και το βασιλικό σε μεγάλα κομμάτια και καλύπτουμε τα 3/4 του μπολ.
Τέλος για να ετοιμάσουμε τις μελιτζάνες τις βάζουμε ολόκληρες πάνω στη φωτιά για 10-15 λεπτά και τις γυρνάμε κάθε 2-3 λεπτά ώστε να πάρουν καπνιστή γεύση.
Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε από τη φωτιά και τις κόβουμε στη μέση. Με ένα κουτάλι βγάζουμε τη σάρκα και τις κόβουμε σε κομματάκια. Πάνω στη σάρκα της μελιτζάνας τρίβουμε το σκόρδο και προσθέτουμε το βαλσάμικο, το πιπέρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο και τις βάζουμε στο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Ολοκληρώνουμε τη συνταγή μας προσθέτοντας το στραγγιστό γιαούρτι 2% ΟΛΥΜΠΟΣ, τα υπόλοιπα μυρωδικά, το ελαιόλαδο και σερβίρουμε. Καλή απόλαυση!