Σαλάτα με Φακές, μελιτζάνα και στραγγιστό γιαούρτι
26 Ιουλίου, 2023Οικογενειακό Κέικ
3 Οκτωβρίου, 2023ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΖΕΛΕ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΟΛΥΜΠΟΣ 2%
Υλικά για τη βάση:
- 230γρ. μπισκότα βρώμης
- 60γρ. λιωμένο βούτυρο αγελάδας ΟΛΥΜΠΟΣ
Για την κρέμα:
- 200γρ. ζελέ σε σκόνη με γεύση φράουλα
- 500γρ. καυτό νερό
- 700γρ. στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ 2%
- 300γρ. φράουλες
Υλικά για την επικάλυψη
- 100γρ. ζελέ σε σκόνη με γεύση φράουλα
- 400γρ. καυτό νερό
Για το σερβίρισμα:
- 200γρ. φράουλες
- Λίγα φύλλα δυόσμου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινώντας από τη δημιουργία της βάσης, θρυμματίζουμε τα μπισκότα και σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε πολύ καλά με το λιωμένο βούτυρο και τα απλώνουμε σε μια βάση 25 εκ. μέχρι να καλυφθεί ολόκληρη και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Για την κρέμα βάζουμε το ζελέ σε σκόνη και προσθέτουμε το μισό νερό.
Ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να λιώσει η σκόνη.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και το αφήνουμε να κρυώσει.
Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ 2% στο ζελέ και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις απλώνουμε πάνω στη βάση. Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες να σφίξει.
Τέλος για την επικάλυψη του γλυκού μας. Ετοιμάζουμε το ζελέ ανακατεύοντας το ζελέ με το νερό σε ένα μπολ και μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία το απλώνουμε προσεκτικά πάνω από την κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό για 2 ώρες να σφίξει και σερβίρουμε στολίζοντας το κάθε κομμάτι με δυο κομμένες φράουλες και φύλλα δυόσμου.