Αγγουροσαλάτα με γιαούρτι και ψητές γαρίδες
26 Ιουλίου, 2022Κοτοσαλάτα με σως Γιαουρτιού
1 Αυγούστου, 2022Τζατζίκι Παντζαριού με Γιαούρτι Στραγγιστό
Υλικά που θα χρειαστούμε:
- 2-3 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
- 600γρ. παντζάρια βρασμένα χωρίς τα φύλλα τους
- 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% ΟΛΥΜΠΟΣ
- 1κ.σ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
- 1κ.γ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 70γρ. καρυδόψιχα
- 1κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
- 3κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
Εκτέλεση:
-Τρίβουμε τα παντζάρια στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
-Τοποθετούμε το τρίμμα σε ένα σουρωτήρι και το πιέζουμε με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού για να φύγουν τα πολλά υγρά.
-Τα αφήνουμε μέσα στο σουρωτήρι για να στραγγίξουν καλά.
-Τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με μπόλικο απορροφητικό χαρτί
-Μόλις στραγγίξουν εντελώς, τα αφήνουμε σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος.
-Τοποθετούμε την καρυδόψιχα στο μούλτι και τη θρυμματίζουμε σε μικρά κομματάκια.
-Την προσθέτουμε στο μπολ με τα παντζάρια.
-Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα σκόρδα με το στραγγιστό γιαούρτι και τα χτυπάμε για ενάμιση λεπτό.
-Προσθέτουμε το μείγμα του μπλέντερ και όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ με τα παντζάρια
-Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
-Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.