Κέικ Πορτοκαλιού με Γιαούρτι Στραγγιστό
7 Σεπτεμβρίου, 2022Τυροψωμάκια με Γιαούρτι Στραγγιστό
24 Σεπτεμβρίου, 2022ΚΕΙΚ ΜΕ LΙΜΕ, ΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ
Υλικά που θα χρειαστούμε για 8 με 10 μερίδες:
Για το κέικ:
- 2 κ.γ. ζάχαρη καστανή.
- 200 γρ. βούτυρο αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ, 60 γρ. για το ψήσιμο των ανανάδων και έξτρα 140 γρ. για το μείγμα του κέικ.
- Μισό ώριμο ανανά, ξεφλουδισμένο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες.
- 330 γρ. ζάχαρη άχνη.
- 2 κ.γ. ξύσμα lime.
- 4 αυγά.
- 110 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- 50 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του.
- 210 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% ΟΛΥΜΠΟΣ
Για το γλάσο καιτο γαρνίρισμα:
- 150ΥΡ. ζάχαρη άχνη.
- 1-2κ.σ. χυμό πορτοκαλιού ΟΛΥΜΠΟΣ.
Εκτέλεση:
-Ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Απλώνουμε λαδόκολλα στη βάση μίας στρογγυλής φόρμας για κέικ διαμέτρου 20 εκ.
– Πασπαλίζουμε τον πάτο με καστανή ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη.
– Στη συνέχεια ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε τα 20 γρ. από το βούτυρο. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι, το 1/3 του ανανά και τον ψήνουμε για ένα λεπτό από την κάθε πλευρά.
– Μόλις ψηθούν οι ανανάδες τους μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
– Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το βούτυρο και τα κομμάτια ανανά και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για 5 λεπτά.
– Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα lime και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχίπητα μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.
– Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο προτού ρίξουμε το επόμενο.
– ‘Επειτα ρίχνουμε σε δόσεις τα δύο αλεύρια και τέλος το γιαούρτι στραγγιστό.
– Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το αδειάζουμε πάνω από τους ανανάδες.
– Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού το απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτό.
– Αφού ψηθες το αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 20-30 λεπτά και σερβίρουμε.