Τζατζίκι Παντζαριού με Γιαούρτι Στραγγιστό
1 Αυγούστου, 2022Τζατζίκι με Γιαούρτι Στραγγιστό
22 Αυγούστου, 2022Κοτοσαλάτα με σως Γιαουρτιού
Υλικά που θα χρειαστούμε για 2-4 μερίδες:
- 200γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου.
- 1κ.σ. ελαιόλαδο.
- Αλάτι, πιπέρι.
- 2κλ. δεντρολίβανο.
- 2σκ. σκόρδο.
- 1κ.σ. βούτυρο αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ
Για τη σως:
- 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% ΟΛΥΜΠΟΣ
- 1-2κ.σ. μέλι.
- Ξύσμα λάιμ από 2 λάιμ.
- Αλάτι, πιπέρ
Για τη σαλάτα:
- Λόλα κόκκινη.
- 10 φύλλα μαρουλιού.
- 10γρ. ντομάτα.
Εκτέλεση:
Για το κοτόπουλο
-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
-Τοποθετούμε ένα τηγάνι με μεταλλική λαβή σε δυνατή φωτιά να κάψει.
-Κόβουμε το φιλέτο στη μέση εγκάρσια ώστε να έχουμε 2 λεπτότερα φιλέτα.
-Ρίχνουμε στο κοτόπουλο αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
-Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και βάζουμε στο καυτό τηγάνι.
-Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το βούτυρο και σοτάρουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
-Μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε για 7 λεπτά.
Για τη σως:
-Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, τα ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σαλάτα:
-Κόβουμε τη σαλάτα σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
-Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε στο ίδιο μπολ.
-Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. από τη σως γιαουρτιού και ανακατεύουμε.
-Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τον φούρνο, το κόβουμε και το βάζουμε στο μπολ με τη σαλάτα.
-Σερβίρουμε με φρέσκο δυόσμο και θυμάρι.