Σαλάτα με ψητό κοτόπουλο και ντρέσινγκ γιαουρτιού
25 Οκτωβρίου, 2021Τορτίγιες με στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ
15 Νοεμβρίου, 2021Γλυκά Πρέτζελ με στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ
Υλικά
- 100γρ στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ
- 100 γρ αλεύρι
- 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- Κανέλα
- Ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το γιαούρτι και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη που να μην κολλάει πολύ στα χέρια μας. Αν κολλάει πολύ, βάζουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για λιγάκι. Κόβουμε τη ζύμη σε 6-7 μπαλάκια και δίνουμε σχήμα στα πρέτζελ (για να βγουν σαν αυτά της φωτογραφίας) ή τα αφήνουμε μπαλάκια.
Παίρνουμε ένα μπολ το γεμίζουμε με ζεστό νερό, όχι βραστό, ρίχνουμε μέσα το μπέικιν πάουντερ που αν δεν έχουμε μπορούμε να ρίξουμε σόδα, το ανακατεύουμε και όταν θα αφρίσει λίγο, αρχίζουμε και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαράκια. Μετράμε μέχρι το πέντε και τα βγάζουμε.
Μόλις ολοκληρώσουμε διαδικασία παίρνουμε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα θα τοποθετούμε πάνω και τα βάζουμε να ψηθούν στους 180 στον αέρα για περίπου 16-20’.
Για έξτρα τσαχπινιά μπορούμε μετά τα 5’ λεπτά του ψησίματος να τα βγάλουμε και να τα περάσουμε με λιωμένο βούτυρο και να συνεχίσουμε το ψήσιμο.
Μόλις ψηθούν θα έχουν ένα ήπιο χρυσαφένιο χρώμα και θα τα βουτήξουμε κατευθείαν σε ένα μείγμα που θα έχουμε φτιάξει με κανέλα και ζάχαρη.
Βάλαμε λίγο λιωμένο βούτυρο μόλις βγήκανε από το φούρνο και λίγο κάρδαμο και τζίντζερ μέσα στο μείγμα.