Σοκολατογλυκό με 3 υλικά
8 Οκτωβρίου, 2022Βελουτέ Σούπα με Μπρόκολο και Κρέμα Γιαουρτιού
2 Νοεμβρίου, 2022ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
Υλικά που θα χρειαστούμε για 2 μερίδες:
Για το πιάτο
σοκολατένια μους γιαουρτιού
μαριναρισμένα φρούτα
αμύγδαλα, καβουρδισμένα, χοντροσπασμένο
παξιμάδι χαρουπιού, σπασμένο
βατόμουρα
Για τη σοκολατένια μους γιαουρτιού
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ 2%
60 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
100 γρ. μέλι
2 γρ. κανέλα
2 γρ. αλάτι
Για τα μαριναρισμένα φρούτα
60 γρ. πορτοκάλι φιλέτο, κομμένο σε μέτριο καρέ
40 γρ. βερίκοκο αποξηραμένο, κομμένο σε μέτριο καρέ
20 γρ. σταφίδες
80 γρ. χυμός πορτοκάλι
40 γρ. amaretto
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το πιάτο
Σε 4 διάφανα ποτήρια μοιράζουμε τη σοκολατένια μους και γαρνίρουμε με τα μαριναρισμένα φρούτα, τα αμύγδαλα, το παξιμάδι χαρουπιού και τα βατόμουρα.
Για τη σοκολατένια μους γιαουρτιού
Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Για τα μαριναρισμένα φρούτα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με το λικέρ, προσθέτουμε τις σταφίδες, τα βερίκοκα και τα αφήνουμε μέχρι να μουλιάσουν, για περίπου 15 λεπτά. Σουρώνουμε τα φρούτα και τα ανακατεύουμε με το πορτοκάλι.